03.11.2022, 11:00

Переселенці можуть втратити соцвиплати: в Україні починають перевіряти місця проживання ВПО

Иллюстративное фото / Открытый источник

Національна соціальна служба України вибірково перевірятиме фактичне перебування внутрішніх переселенців (ВПО) за раніше вказаною ними адресою проживання. Перевірки будуть проводитись для запобігання незаконному одержанню грошових виплат переселенцями.

Кабінет Міністрів України ухвалив ]]>постанову]]>, згідно з якою працівники соціальних служб ходитимуть за адресами, за якими зареєструвалися переселенці, повідомляє Час Пік.

Якщо за вказаним раніше місцезнаходженням перевіряючі нікого не знайдуть, вони залишать офіційне повідомлення, в якому переселенця попросять з'явитися до відділу соцзахисту населення за місцем проживання протягом 10 днів.

У разі якщо протягом 10 днів переселенець не з'явиться до органів соцзахисту, з наступного місяця отримання грошових виплат буде припинено.

При зміні місця фактичного проживання ВПО слід стати на облік за новим місцем. Для цього вам потрібно якнайшвидше звернутися до органів соціального захисту населення та повідомити їм свою нову адресу.

Для продовження виплат особам, які мають на це право, відповідний орган за новим місцем проживання робить запит до органу за колишнім місцем проживання.

Такі перевірки будуть проводитись по всій Україні. Перевірки вже розпочинаються на Рівненщині. Інформацію підтвердив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

"Якщо ви змінили адресу свого початкового переміщення, зверніться до органів соцзахисту або ЦНАПу. Там ви зможете отримати довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси проживання", - написав Коваль у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк