04.11.2022, 18:16

Підвищення пенсій політв'язням та борцям за незалежність: Рада ухвалила важливий законопроєкт

Віктор Білий | Всі новини автора

Верховна Рада відновила історичну справедливість і ухвалила важливий законопроєкт про підвищення пенсій особам, які борються за незалежність України у 20 столітті.

Про це повідомив народний депутат Володимир В'ятрович у Facebook, передає Час Пік.

"Нарешті ми розпочали шлях до відновлення не лише історичної, але соціальної справедливості щодо людей, завдяки яким Україна здобула незалежність. Наразі Верховна Рада підтримала у першому читанні проєкт закону 8032 "Про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі" заслуги перед Україною" (за борцями за незалежність України у XX столітті)", - повідомив депутат.

Він зазначив, що у 2015 році було прийнято Закон "Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у XX столітті", який визначив їхнє місце в історії. Але питання належного їх соціального захисту залишалося невирішеним.

"За часів СРСР, навіть вийшовши з місць позбавлення волі, ці люди були позбавлені гідної роботи та зарплати, а отже, отримали мізерні пенсії. Тоді як пенсії їхніх катів – колишніх суддів, прокурорів, працівників КДБ, МВС значно вищі", - наголосив В'ятрович.

Читайте також: Українці з 16 років зможуть збирати на пенсію через додаток "Дія": парламент ухвалив законопроєкт

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк