24.11.2022, 16:17

РФ продовжить завдавати масованих ракетних ударів по Україні - ГУР

ракетный обстрел Запорожья

Немає сумнівів, що РФ продовжить ракетні атаки на міста та критичну інфраструктуру України. Росії потрібен час на підготовку до нового масованого ракетного удару.

Щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару, РФ знадобиться близько тижня. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Час Пік.

"Ми розуміємо, що періодичність масованих ракетних атак по Україні - це приблизно тиждень. Тобто це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного такого удару", - сказав Юсов.

За його словами, запаси високоточної зброї окупантів виснажені, але, незважаючи на це, в РФ залишилося ще чимало не високоточних ракет. Він підкреслив, що під загрозою передусім прифронтові міста: Запоріжжя, Харків, Миколаїв та Херсон. Туди ще долітають російські ракети С-300.

"За точністю вони особливо й не женуться. У багатьох випадках розліт в кілометр — це умовна “норма” і влучання навіть не в об’єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні", - сказав Юсов.

Він зазначив, що Україну намагаються зламати, занурити у темряву та холод у період війни та змусити до переговорів на умовах агресора:

"Не вийде...

Україна, у свою чергу, готується до подальшої ефективної роботи систем ППО. Але те, що терористичний режим продовжуватиме ці атаки, на жаль, немає сумнівів", - заявив представник ГУР.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк