25.11.2022, 13:26

Франція передала Україні 100 потужних генераторів

Иллюстративное фото / Открытый источник

Франція відправляє до України 100 потужних генераторів. Глава МЗС Франції заявила, що удари РФ по об'єктах цивільної інфраструктури України - військові злочини.

Франція передає Україні 100 потужних генераторів. Про це 25 листопада повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна, повідомляє Час Пік.

"Щоб допомогти населенню України вистояти, Франція відправляє в Україну 100 французьких потужних генераторів, у той час як Росія хоче зробити зиму зброєю війни", - написала глава французького МЗС у Twitter.

Як ]]>уточнили ]]>в МЗС Франції, у відповідь на заклик Києва 100 генераторів потужністю від 50 до 100 кВт буде передано українській владі через Румунію.

Нагадаємо, у Євросоюзі запустили програму "Генератори надії", метою якої є збір генераторів для України у великих обсягах, щоб допомогти українцям пережити зиму в умовах постійних пошкоджень інфраструктури через ракетні удари РФ.

Генератори будуть збирати за участю мережі Eurocities, що включає понад 200 міст у 38 країнах Європи. Загалом організатори ініціативи планують зібрати генератори, зокрема промислові, для лікарень, шкіл, об'єктів водопостачання, центрів допомоги, притулків та систем мобільного зв'язку в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк