27.11.2022, 14:14

Нацбанк випустив пам'ятну медаль на честь Маріуполя

Віктор Білий | Всі новини автора

На знак поваги до героїв, захисників та мешканців Маріуполя Національний банк випустив пам'ятну медаль "Місто героїв – Маріуполь".

Про це повідомляє НБУ у Facebook, передає Час Пік.

"86 днів тривала оборона Маріуполя та Азовсталі. З них 82 - у повному оточенні. Маріуполь - це урок стійкості, непохитності та героїзму. Насамперед цей урок нам дали захисники Азовсталі. Ми поважаємо кожного з них, поклоняємося кожному, пам'ятатимемо кожного. Хто загинув, хто досі перебуває в полоні, хто повернувся з міста Марії й надалі прагне захищати свої принципи та свою країну. Безумовно, це один із найвидатніших проявів перемоги українських воїнів у новітній історії", - написав у мережі голова Національного банку Андрій Пишний.

Дизайн для медалі створила київська художниця Марина Куц. За її планом, реверс медалі містить образ відданого Україні воїна, довкола якого – стилізовані уламки, знаряддя, перехрестя прицілу.

На аверсі медалі зображено композицію, що символізує місто-герой: фасад драматичного театру під прицілом та стилізовані конструкції Азовсталі, на які летять бомби.

У написанні слова "Маріуполь" букву "i" замінює свічку як символ пам'яті за загиблими, а буква "о" імітує карту міста, створену з двох профілів – дитячого та дорослого, як символ примусової депортації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: