06.12.2022, 07:13

В Україні 6 грудня відзначають День Збройних Сил

День Вооруженных Сил Украины / Фото: Генштаб ВСУ

В Україні 6 грудня відзначають День Збройних Сил. Це державне свято, яке набуло особливого значення в умовах повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Щороку в Україні відзначають два свята, присвячені захисникам країни – День Збройних Сил України та День захисника України, повідомляє Час Пік.

День Збройних Сил України – спільне професійне свято всіх українських військовослужбовців.

ЗСУ складаються із Сухопутних та Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, Повітряних та Військово-морських сил. Крім основних родів військ, до складу ЗСУ входять підрозділи Сил територіальної оборони, Військова служба правопорядку, Медична, Капеланська, Юридична та Соціально-психологічна служби.

Свято набуло особливого значення в умовах повномасштабного вторгнення РФ. ЗСУ не лише мужньо стримують наступ російських загарбників, а й проводять успішний контрнаступ, звільняючи тимчасово окуповані ворогом території.

Свято на честь Збройних Сил України було створено у 1993 році постановою Верховної Ради України. Щорічно його святкують 6 грудня. Дату обрали не випадково - саме цього дня 1991 року ухвалили Закон України "Про Збройні Сили України". Ця дата символічно збігається з початком Першого зимового походу армії УНР, який став знаменною сторінкою в історії національно-визвольної боротьби українського народу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: