14.12.2022, 13:29

Рада схвалила запровадження санкцій проти спортсменів з РФ: до списку потрапив екс-капітан збірної України з футболу

Анатолий Тимощук

Верховна Рада України ввела санкції проти 56 спортсменів з РФ, які підтримали війну проти України. До списку санкцій потрапив екс-футболіст української збірної Анатолій Тимощук, який має громадянство України.

Верховна Рада України схвалила проєкт Постанови про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до спортсменів із російської федерації та інших державв (]]>№8245]]>), повідомляє Час Пік.

До списку потрапили спортсмени, які "системно та активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців збройними силами Російської Федерації".

Під санкції потрапили 56 осіб: 55 – громадяни РФ та громадянин України Анатолій Тимощук.

Термін дії санкції – десять років. Загалом у списку санкцій – 18 пунктів.

Санкції передбачають блокування активів осіб на території України, обмеження торгових операцій, а також заборону в'їзду на територію країни, позбавлення державних нагород України та інших форм нагородження.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Анатолій Тимощук не висловлював позиції щодо військових дій РФ та продовжує працювати у тренерському штабі російського футбольного клубу "Зеніт".

Українська асоціація футболу в березні 2022 року ввела санкції проти Тимощука. Його позбавили тренерської ліцензії, а також виключили з реєстру гравців команди, позбавили всіх титулів, здобутих в Україні та заборонили займатися футбольною діяльністю.

Тимощук народився у Луцьку та є вихованцем професійного футбольного клубу "Волинь". Основну частину кар'єри він провів у складі донецького "Шахтаря", 4 роки грав у петербурзькому "Зеніті" та мюнхенській "Баварії". Є рекордсменом за кількістю (144) матчів у складі збірної України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк