26.12.2022, 15:37

Криза виробництва набоїв в Росії: розпочався "технічний голод"

Марина Началова | Всі новини автора
Кирило Буданов

Власні запаси боєприпасів в Росії закінчуються, а виробляти нові фабрики не встигають чи навіть не можуть через брак компонентів. Тому Росія шукає можливості закупівлі їх в інших країнах та через налагоджування сірого імпорту через треті країни.

Про це розповів в інтерв'ю виданню "]]>ЛІГА.net]]>", начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає Час Пік.

Журналісти поставили питання Буданову, чи можливий в Росії дефіцит боєприпасів через санкції, на яке отримали відповідь, що дефіцит вже є:

"А він вже і так є. Російська армія стикається з майже ідентичними проблемами, з якими стикаємось і ми. Тільки ми з березня, а вони – приблизно з початку осені. Як у нас проблема зі снарядами до артилерії, яку ми вирішуємо завдяки партнерам, – так і в них це почалося. Як у нас почались проблеми з осколково-фугасними снарядами до танків – так само в них. Те саме стосується ракет до РСЗВ. 

Зараз росіяни так само у всьому світі шукають, де придбати снаряди 122 і 152 мм, танкові осколково-фугасні постріли та реактивні снаряди до "Градів" і "Ураганів".

Також Буданов зазначив, що в основному Росія отримує постачання зброї з Ірану, але є й інші країни, які продають їй боєприпаси в обхід санкцій "через треті країни". Іран, в свою чергу, також має проблеми з постачанням ракет та зброї Росії:

"Всі вже бачили та чули ці літаючі "мопеди". Хтось може навіть відчував на собі. Ці дрони були передані. Чи підуть вони далі [до ракет] – питання відкрите. Всі працюють над тим, щоб цього не сталося. І сам Іран зрозумів, що так просто передати це Росії – це не сприймається світом. Навіть тим світом, з яким вони звикли нормально спілкуватись.

Крім "мопедів" Shahed-136 та Shahed-131. Був великий Mohajer-6, схожий на Bayraktar за тактико-технічними характеристиками. Вони намагаються придбати в них боєприпаси й хочуть, щоб іранці продали балістичні ракети. Проте жодної ракети Іран так і не передав".

Читайте також: Кирило Буданов: "ЗСУ зайдуть до Криму зі зброєю в руках"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк