27.12.2022, 19:25

Як розвиватиметься війна в Україні у 2023 році: названо 5 сценаріїв

война в украине

Бойові дії на території України можуть закінчитися як навесні 2023 року, так і протривати ще невизначену кількість часу.

Експерти ]]>ВВС]]> дали прогноз про те, як розвиватиметься війна в Україні у 2023 році, передає Час Пік.

За даними видання, є п'ять можливих сценаріїв.

Сценарій 1

Україна поверне всю захоплену територію до кінця весни. У такому разі, найближчими місяцями, а може, навіть тижнями Мелітополь стане ключовим бойовим пунктом, після чого ЗСУ дійдуть до Азовського моря, відрізавши Крим від РФ. Росія капітулює, а Україна, Великобританія, США сформують нову архітектуру міжнародної безпеки.

Сценарій 2

РФ проведе вирішальний наступ, і його результат стане ключовим фактором розвитку війни. Однак Україна в будь-який момент може розпочати свій контрнаступ.

Сценарій 3

Бойові дії перейдуть у режим стагнації, але перемога буде за Україною. До кінця 2023 року Крим буде повністю під контролем України.

Сценарій 4

Обидві сторони будуть проводити запеклі наступи. Насамперед РФ зосередиться на Донбасі, а Україна спробує повернути Мелітополь та Луганську область.

Сценарій 5

Війна затягнеться і не закінчиться до кінця 2023 року. Зміни відбудуться всередині Росії: елітам набридне виснажливий конфлікт. Так закінчувався В'єтнам для США та Афганістан для СРСР.

Читайте також: Лавров заявив, що в США погрожують ліквідувати президента Путіна

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: