09.02.2023, 10:04

Росіяни в Луганській області розпочали наступ – аналітики ISW

Ольга Ранська | Всі новини автора
наступление россиян

Експерти відзначили рух окупантів на північний захід від Сватового. Тут військове командування РФ залучило частини кількох дивізій наступу. Водночас, українські захисники не дають ворогові здобути значні успіхи та ЗСУ можуть перейти у контрнаступ.

Про це сьогодні у щоденному звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

Темпи російських військ у західній частині Луганської області за останній тиждень збільшилися, а російські ЗМІ широко повідомляють, що ЗС РФ атакують українські оборонні рубежі та розширюють ширину кордону Харківсько-Луганської області, особливо на північний захід від Сватового біля Куп'янська та на захід від Кремінної. Бойові кадри з геолокацією підтвердили присутність російських військ у районі Дворічної на північний захід від Сватового.

Крім того, російське військове командування, мабуть, повністю направило частини кількох звичайних дивізій для проведення вирішальних наступальних операцій на лінії Сватово-Кремінна.

Залучення значних елементів, як мінімум трьох великих дивізій, до наступальних операцій свідчить про те, що російський наступ почався, але, ймовірно, ще не досяг свого повного темпу. Однак успіх цього наступу далеко не гарантовано. У той час як російські війська в Луганській області зараз мають ініціативу, повне залучення цих сил може проявитися в їхній неминучій кульмінації на ділянці Сватово-Кремінна, не досягнувши своєї мети по всій Луганській та Донецькій областях. Ця кульмінація, напевно, дасть українським силам вікно можливостей для власного контрнаступу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк