16.02.2023, 12:30

16 лютого – День єднання України

16 февраля – День единения Украины

В Україні 16 лютого відзначають День єднання. Це молоде свято, яке було засноване у 2022 році указом президента Володимира Зеленського.

Сьогодні, 16 лютого, Україна відзначає День єднання. Це свято президент України Володимир Зеленський започаткував 16 лютого 2022 року на тлі попереджень про можливу повномасштабну війну, повідомляє Час Пік.

За три дні до встановлення свята, 11 лютого, західні ЗМІ повідомили, що російське вторгнення в Україну може розпочатися 15-16 лютого.

"Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність", - ]]>сказав ]]>Зеленський у своєму відеозверненні, повідомляючи про встановлення нового свята.

У День єднання по всій країні майоріли синьо-жовті прапори, у Софії Київській провели Молебен Єднання, пройшли уроки єднання в освітніх закладах, відбулися патріотичні заходи по всій країні.

В умовах війни День єднання набув особливого сенсу - показати всьому світу, що українці сьогодні як ніколи єдині та відстоюватимуть свою незалежність і своє майбутнє.

Українці відзначають цей день по всій країні, демонструючи національні прапори та створюючи "живі ланцюги" єднання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: