22.02.2023, 20:42

Ходжес припустив, коли розпочнеться контрнаступ ЗСУ та звільнення Криму

Віктор Білий | Всі новини автора

Американський генерал Бен Ходжес вважає ймовірним звільнення Криму вже до кінця літа 2023 року. При цьому основною умовою для реалізації плану є те, що Україна має отримати від США запас необхідного озброєння.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону, передає Час Пік.

"Крим є найважливішою частиною цієї війни. З нашого боку не має бути жодного тиску на Україну щодо угоди на умови, за яких Росія збереже контроль за півостровом. Винищувачі мають допомогти сухопутним військам у наступі, який розпочнеться навесні", - заявив Ходжес.

Також він похвалив роботу українського Генштабу.

"Звичайно, Генштаб провів відмінну роботу, досягнувши всього можливого з наявних ресурсів, і дотримуючись дисципліни щодо захисту інформації щодо українських планів. Це говорить про дуже професійну роботу Генштабу", - зазначив генерал.

Ходжес зауважив, що російські сили мають жахливу логістику, російські командири ненавидять один одного і постійно борються один з одним, зокрема Шойгу та Пригожин.

"Я також думаю, що Генштаб бачить, що неймовірно хоробрі українські бійці, територіальна оборона та інші сили, які ведуть боротьбу у Бахмута, можуть продовжувати це робити, що дозволить Україні натренувати та захистити свою більш підготовлену частину більш важкого озброєння та людей та підготувати їх краще до наступних кроків за кілька місяців", – сказав Годжес.

Читайте також:

"Я в шоці, що Маріуполь почали бомбити": Окупанти повідомляють про обстріл міста новою зброєю

"У ЛНР заметушилися": співробітникам низки "відомств" "рекомендували" запакувати свої архіви

"Цікаво, до чого б це?": на окупованій частині Запорізької області закривають усі установи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк