03.03.2023, 11:11

Підрозділ "Птахи Мадяра" терміново виводять з Бахмута на "нове місце"

Віктор Білий | Всі новини автора

З Бахмута Донецької області терміново виводять підрозділ українських аеророзвідників "Птаха Мадяра" на "нове місце бойових дій".

Про таке не обговорюване розпорядження командування повідомив у Telegram командир підрозділу Роберт Бровді, з позивним "Мадяр", передає Час Пік.

"Посеред ночі підрозділ "Птахи Мадяра" отримав бойове розпорядження негайно вибути з Бахмута до нового місця бойових дій. Які причини переведення в момент, критичний для Бахмута, коли ми провели тут 110 діб бойових чергувань: я передусім військовий, тому не буду коментувати накази командування оборони Бахмута", - сказав він.

Раніше він повідомляв, що ситуація у місті складна – ворог намагається взяти ЗСУ у кільце. Але днями Маляр заявляв, що наші бійці не відступатимуть із міста.

Відступ підрозділу прокоментував Telegram-канал "Kravchuk".

"Ситуація в Бахмуті - це пекло, де динаміка дуже швидка, і ситуація змінюється погодинно. Зараз у Бахмуті ситуація дійшла до критичної. Зараз проводяться дії, рішення і процеси, які вирішать основну роль - боротися за Бахмут далі або відвести військо. Основна роль Бахмута - утилізація найефективніших військ = вагнера. Роль теоретично вже зараз Бахмут виконав.Він де-факто утилізував найсильніший зараз підрозділ вагнерів.Бо коли вступали в бій кадрові військові на інші ділянки фронту - змін істотних = нуль.Бахмут уже став упоперек горла самому ініціатору війни = керівництву РФ (навіть не самому Путіну)", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що протягом кількох місяців тривають інтенсивні та жорсткі бої за Бахмут. У Міноборони заявляють, що ситуація на Бахмутському напрямку є складною. Заступник міністра Ганна Маляр повідомила, що штурм Бахмута російськими окупантами супроводжується активною інформаційною кампанією про те, що оборона Бахмута не має стратегічного значення, проте це не так.

Читайте також: Україна виграла найбільшу танкову битву цієї війни під Вугледаром - NYT

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк