05.03.2023, 19:40

Німецький концерн Rheinmetall веде переговори щодо будівництва танкового заводу в Україні: реакція соцмереж

Оксана Мовчан | Всі новини автора
танк

Німецький концерн Rheinmetall веде переговори з урядом України про будівництво танкового заводу. Rheinmetall може щорічно виробляти близько 400 танків Panther («Пантера»). Користувач мережі активно обговорюють новину, роблячи припущення щодо ймовірності даного проєкту. 

Про це заявив керівник компанії Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю ]]>Rheinische Post]]>, передає Час Пік.

На думку Паппергера таке будівництво обійдеться приблизно у 200 мільйонів євро та дозволить виробництво близько 400 одиниць бойової техніки в рік. 

"Пантера" - концепт нового танка, який Rheinmetall представив улітку 2022 року. Його розробили з урахуванням танка Leopard 2. Україна цьогоріч вже отримала перші танки Panther від союзників.

Обидві сторони перебувають в переговорному процесі. За словами гендиректора Rheinmetall рішення по цьому питанню буде прийнято найближчим часом.

"Переговори з українським урядом - багатообіцяючі, і я сподіваюся, що рішення буде ухвалено у найближчі два місяці", - підкреслив Армін Паппергер.

Керівник концерну переконаний, що завод можна буде убезпечити системами ППО, які нададуть захист від російських ракетних атак.

Реакція соціальних мереж

Ця подія викликала досить бурхливі обговорення в соціальних мережах.

Реакція Росії

З цього приводу у Росії вже почалася істерика. У разі появи танкового заводу в Україні, експрезидент російської федерації Медведєв пообіцяв "салют":

"Це нагадує примітивний тролінг київського режиму. Ця подія буде належним чином відзначена салютом з "Калібрів" та інших піротехнічних пристроїв", - озвучив свої погрози російський державний діяч.

Реакція експертів

Ексрадник офісу президента Олексій Арестович також прокоментував безпекову ситуацію щодо будівництва заводу:

"На що вони сподіваються, коли в Україні йде війна, а країна не є членом НАТО. Складно повірити, що управлінці такого гіганта будують плани, не маючи під ними міцних підстав", - наголосив Арестович.

Реакція користувачів соціальних мереж

"Зрозуміло, що під час війни ніхто ніякі заводи будувати не буде",

"Можливо це буде підземний завод. В німецьких інженерів великий досвід у будуванні таких споруд",

"Що ж ви так довго збиралися, шановні німецькі партнери?".

Читайте також:

Кеш-допомога для переселенців від Норвезької ради: як отримати 6600 грн

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк