08.03.2023, 21:51

В Україні видали першу книгу, повністю створену штучним інтелектом

книга

Видавництво "Ранок" повідомило про вихід першої книги, яку "написав" та проілюстрував штучний інтелект.

Детальніше про унікальну книгу розповів директор видавництва "Ранок" ]]>Віктор Круглов у Facebook]]>, передає Час Пік.

"Книга "Хочу на Марс", автор якої ШІ, настільки різноманітна та цікава, що здивувала навіть нашу команду. Я вважаю, що це історичний момент для нашої галузі, і ми дуже зацікавлені у подальших дослідженнях та розвитку штучного інтелекту у додатках для освіти та розвитку наших дітей", - написав Круглов.

"Хочу на Марс" розповідає про колонізацію людьми Марса. Редактори книги формулювали питання для штучного інтелекту від імені дитини, щоб мова твору була зрозуміла для найменших читачів.

"Для книги-експерименту ми вибрали фантастичну тематику (ще нещодавно сам ШІ був фантастикою) - колонізацію людьми Марса. Ми представили героя - дитини у віці 5-6 років. Попереду велике майбутнє, але вже зараз глибини космосу надихають героя на пошуки нових місць для життя людей", - зазначив директор видавництва.

На даний час книга опублікована обмеженим тиражем, згідно з інформацією на сайті видавництва, доступна для покупки вона стане з 14 березня. "Хочу на Марс" містить 24 сторінки і призначена для дітей 5-8 років.

"Цікаво, як бібліотекарі будуть заповнювати інформацію про автора? Що каже законодавство про авторське право? І взагалі, яке майбутнє у людства?", - ці питання Круглова залишаються без відповіді.

Читайте також: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне: як бачить наші міста нейромережа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк