09.03.2023, 07:29

Масована ракетна атака по Україні: що відомо на цей час

война в Украине

В Україні в ніч проти 9 березня оголосили масштабну повітряну тривогу. Російська армія здійснила чергову масовану ракетну атаку. В різних регіонах України працювала ППО, є "прильоти".

Масштабна тривога на всій території України триває вже понад 5 годин. Росіяни випустили по мирних українських містах багато ракет різних типів разом з БПЛА та фальш-цілями, повідомляє Час Пік.

У багатьох областях застосовуються екстрені відключення електроенергії.

"Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі", - йдеться у повідомленні ДТЕК.

Вибухи зафіксовано в Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській областях. Працювала ППО, але є "прильоти".

В Одеській області внаслідок масованого ракетного удару попадання ракет в об'єкт енергетичної інфраструктури, також пошкоджено житлові будинки. Постраждалих немає. Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що по Харкову та області росіяни завдали 15 ракетних ударів, атакуючи критичну інфраструктуру. В області зафіксовано попадання у приватний будинок. Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив обстріл міста, уточнивши, що під прицілом опинилися енергетичні об'єкти.

Місцеві Telegram-канали повідомили про вибухи у Києві та області. Після прильоту почалася пожежа. Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибух у Голосіївському районі столиці. Всі екстрені служби відправлені на місце "прильоту".

Згодом стало відомо про вибух у Святошинському районі Києва. Як повідомив Кличко, горять автомобілі у дворі одного з житлових будинків.

Близько 7 ранку оголосили "відбій" у західних областях України. Решта території залишається "червоною".

Мешканців закликали зберігати інформаційну тишу, не знімати та не викладати в мережу наслідки "прильотів".

Повітряна тривога на більшій території України триває. Чекаємо відбою та офіційної інформації!

Читайте також: Через ракетну атаку ряд поїздів "Укрзалізниці" курсують із запізненням: рейси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк