16.03.2023, 07:08

Київ поки не визначився зі стратегією: Politico назвало два сценарії контрнаступу ЗСУ

Віктор Білий | Всі новини автора

Військове командування України поки що не визначилося зі стратегією контрнаступу, яке заплановане на травень, але має два варіанти.

Про це повідомляє видання ]]>Politico]]>, передає Час Пік.

Перший сценарій – просуватися на південь через Херсон до Криму, і другий – рухатись на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, перерізаючи російський сухопутний коридор.

При цьому перший варіант називають нереалістичним, оскільки Росія окопалася у своїй обороні на східному березі річки Дніпро, а Україна не має живої сили для успішної десантної операції такого роду. Другий варіант імовірніший, кажуть чиновники.

Видання зазначає, що в Україну зараз прямують сотні західних танків та бронемашин, снаряди, спецтехніка для будівництва мостів – все, що потрібне для контрнаступу. Крім цього, лише завершили п'ятитижневі навчання 600 бійців ЗСУ, які покращили навички стрілянини, медицини, а також управління бойовими машинами Bradley та бронетранспортерами Stryker американського виробництва. Наразі навчання проходить друга партія військових.

Також видання пише, що за зачиненими дверима офіційні особи США наполягають на тому, щоб Київ заощаджував артилерійські боєзапаси, але все одно серед чиновників панує думка, що не треба говорити Україні, як їй воювати.

Читайте також: Буде класна дискотека: Боєць ЗСУ розповів про весняні перспективи українського наступу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк