20.03.2023, 14:35

Як військовому оформити відпустку за сімейними обставинами: алгоритм дій

Віктор Білий | Всі новини автора

Під час воєнного стану військовослужбовцям можуть надати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин.

Головний юрист відділу забезпечення роботи контактного центру Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Іванна Желізна роз'яснила, чи може військовослужбовець піти у відпустку за сімейними обставинами та як його правильно оформити, передає Час Пік.

У особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Як оформити відпустку за сімейними обставинами:

  • Написати рапорт на ім'я безпосереднього командира (начальника) та додати документи з підставами.
  • Командир підрозділу розглядає, підписує та передає рапорт до штабу військової частини.
  • Командир військової частини ухвалює рішення про надання відпустки.

"Рекомендовано подавати рапорт у двох примірниках: на одному з примірників мають бути дата та підпис, які підтверджуватимуть факт поводження з рапортом або вихідний номер. У разі, якщо рапорт не приймають - можна звернутися до вищого за званням керівництва або залишити скаргу на гарячу лінію Генерального штабу 0 800 500 410", - йдеться у роз'ясненні.

Читайте також: Київ поки не визначився зі стратегією: Politico назвало два сценарії контрнаступу ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: