24.03.2023, 15:35

Українці отримають грошову допомогу від Норвегії

Оксана Мовчан | Всі новини автора
допомога

50 тисяч українців отримають додаткові виплати завдяки співпраці Мінсоцполітики з Норвезькою радою у справах біженців.

Про це повідомляє ]]>Міністерство соціальної політики України]]>, передає Час Пік. 

Днями відбулася зустріч Міністерки соціальної політики Оксана Жолнович з Головою Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC) Роберто Віла-Сексто.

Сторони домовились про продовження надання міжнародної допомоги від NRC та підтримки вразливих категорій громадян України, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України.

"Протягом 2023 року з використанням платформи "єДопомога" додаткову грошову підтримку в розмірі 2 220 гривень щомісяця протягом трьох місяців отримають ще 50 000 громадян України, які подали заявку у 2022 році", - йдеться в повідомленні.

Також відбулося урочисте підписання додаткових домовленостей до Меморандуму про взаєморозуміння для надання грошової допомоги з використанням даних українських бенефіціарів між Міністерством соціальної політики та Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Як повідомлялося раніше, за рік роботи платформи "єДопомога" українські родини отримали грошову допомогу від міжнародних організацій на суму майже 6 млрд грн.

Читайте також:

Підтримали "формулу миру" Зеленського: Саміт ЄС схвалив ідею створення трибуналу для Росії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк