28.03.2023, 08:44

В Україні пропонують заборонити TikTok: триває збір підписів під петицією

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні пропонують заборонити соцмережу, яка користується дуже великою популярністю у молоді. Йдеться про TikTok.

На сайті президента України з'явилася петиція із пропозицією заборонити в країні популярну китайську соціальну мережу TikTok, повідомляє Час Пік.

Петицію ]]>№22/185206-еп ]]>"Заборона TikTok в Україні" зареєстровано на сайті президентських електронних петицій 24 березня.

"Так як зараз багато пропаганди йде через відео з TikTok, пропоную закрити його повністю, хоча б на період війни в Україні", - пропонує автор петиції.

Станом на ранок 28 березня петиція зібрала вже понад 7 тис. голосів із необхідних 25 тисяч. Збір підписів триває.

Нагадаємо, електронна петиція, адресована Президенту України, розглядається за умови збору на її підтримку не менше ніж 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Довідка: TikTok - мультимедійна платформа для створення та онлайн-обміну аматорськими відеокліпами. Сервіс належить пекінській компанії "ByteDance". Запущена у 2018 році міжнародна версія є провідною відеоплатформою для коротких відео в Китаї та стає все більш популярною в інших країнах. TikTok став одним з найбільш швидко зростаючих та завантажуваних додатків.

Варто зазначити, що у Канаді держслужбовцям заборонили використовувати TikTok. До цього встановлювати на телефони TikTok заборонили європейським чиновникам. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація Білого дому розглядає TikTok як загрозу національній безпеці США.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: