30.03.2023, 07:56

"Відновити краще, ніж було": Кабмін готує старт пілотних проєктів у 5 областях України

В Украине готовится проект по комплексному восстановлению

Уряд готує старт пілотних проєктів із комплексного відновлення населених пунктів у 5 областях України.

Уряд готує старт пілотних проєктів із комплексного післявоєнного відновлення деокупованих населених пунктів у Київській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Кабінету Міністрів, передає Час Пік.

На урядовій нараді визначили дати старту та перші проєкти комплексного відновлення на звільнених територіях.

Попередньо обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом "build back better" ("відновити краще, ніж було").

"Закон, необхідний для початку масштабних проектів відбудови, ухвалений Парламентом і підписаний Президентом. Визначено п’ять населених пунктів, де стартує пілот. Ідеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо. Усе має комплексно відновлюватися з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик за принципом «краще, ніж було", - наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також на нараді обговорили підготовку та ухвалення необхідних підзаконних актів для запуску механізму компенсацій за пошкоджене та знищене майно.

В Украине готовится проект по комплексному восстановлению

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк