07.04.2023, 22:10

Україна відновлює експорт електроенергії, - Міненерго

экспорт электроэнергии

У п'ятницю, 7 квітня, міністр енергетики України Герман Галущенко підписав розпорядчий документ, що дозволяє розпочати процес відновлення експорту електроенергії в умовах профіциту генеруючої потужності.

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба відомства у Telegram, передає Час Пік.

"Українська енергосистема вже майже два місяці працює без обмежень споживачів, із запасом потужності. Цього результату ми досягли завдяки титанічній роботі енергетиків, наших міжнародних партнерів, які допомагали у відновленні системи. Найскладнішу зиму пройдено. Наступний крок - відкриття експорту електроенергії, що дозволить залучити додатковий фінансовий ресурс для необхідної відбудови знищеної та ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури", - зазначив Галущенко.

Дозволена для експорту потужність становить 400 МВт. Водночас, голова Міненерго наголошує, що забезпечення електроенергією українських споживачів залишатиметься пріоритетом.

"Забезпечення електроенергією наших споживачів - це безумовний пріоритет. Тому експорт електроенергії буде працювати за умови забезпечення українських споживачів електроенергією та може бути припинений у разі зміни ситуації", - сказав Галущенко і додав, що збільшення генерації та відкриття експорту - це відповідь українських енергетиків на російські обстріли та спроби знищити енергосистему.

Читайте також: Фінляндія вшосте поспіль стала найщасливішою країною у світі: рейтинг-2023

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк