06.05.2023, 11:33

В Україні відзначають День піхоти

В Украине отмечают День пехоты

В Україні 6 травня святкують День піхоти. Це свято запроваджено указом президента у 2019 році. День піхоти у 2023 році відзначається в умовах відбиття широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. 

В Україні 6 травня відзначають День піхоти. Це свято українці відзначатимуть вже вп'яте. Починаючи з 2014 року, піхотні військові частини беруть участь у відбитті російської агресії, повідомляє Час Пік.

У 2019 році президент України Петро Порошенко підписав Указ ]]>№152/2019]]> про відзначення 6 травня Дня піхоти. В Указі йдеться, що це професійне свято встановлено "з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України".

Ініціатором встановлення Дня піхоти було Командування Сухопутних військ ЗСУ.

6 травня було обрано для відзначення Дня піхоти не випадково. Цього дня у 1648 році козаки здобули перемогу в битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва Національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: