07.05.2023, 14:28

"Тепла не очікується": Синоптик попередила українців про можливий сніг, заморозки та дощі

Альона Тихоненко | Всі новини автора
весняний дощ

В Україні найближчим тижнем потепління не буде. Заморозки залишаться у північних областях країни, а в деяких регіонах пройдуть дощі.

Про це ]]>розповіла]]> синоптик Наталка Діденко, передає Час Пік.

Згідно з її прогнозом, у вівторок заморозки можуть бути й в західних областях України. Загалом погода у перший день тижня буде свіжою. Протягом понеділка температура сягатиме до +14 градусів. Найхолодніше буде на заході та в Приазов'ї: до +11 градусів.

Також вона додає, що у деяких регіонах будуть дощі, а в горах навіть можливий сніг:

"Дощі пройдуть в західних областях (окрім Рівненщини та Волині), на південному сході, ввечері ще й у південній частині. У Карпатах можливий мокрий сніг! У Києві понеділок передбачається сухим, неспекотним, вночі близько +5 градусів, на околицях, при проясненнях, можливі заморозки, завтра вдень лише +10+12 градусів", — йдеться у прогнозі.

Вона зазначає, що +20 градусів і вище цього тижня чекати не варто. Тому синоптик закликає українців насолоджуватись "сприятливою синоптичною ситуацією".

Раніше повідомлялось, що у травні Землю накриють тривалі магнітні бурі. Квітневі геомагнітні коливання та сонячні "спалахи" дійдуть до нас на початку травня, а апогею досягнуть через півтора тижня. У ці дні слід повноцінно висипатися і не перевантажувати організм шкідливими звичками.

Читайте також: "Чудові новини у цей день": під час обміну полоненими Україна повернула 45 захисників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: