08.05.2023, 10:04

Зеленський підписав указ про святкування 9 травня Дня Європи

Зеленский подписал указ о праздновании 9 мая Дня Европы

В Україні щороку 9 травня відзначатимуть День Європи. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ ]]>№266/2023]]> "Про День Європи", повідомляє Час Пік.

"Ми повертаємо нашій державі чесну історію без ідеологічних домішок. Саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом. Саме 8 травня світ вшановує пам'ять усіх, чиї життя забрала та війна. Саме 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію Вермахту", - зазначив Зеленський у своєму відеозверненні.

Він наголосив, що Україна ніколи не забуде внесок свого народу у перемогу над нацизмом, і не дасть збрехати, що перемога могла відбутися й без участі будь-якої країни чи народу.

Він додав, що зараз єдність у Європі наближає нас до святкування першого дня нашого миру.

"І правильно буде разом із усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир", – зазначив Зеленський.

Також глава держави подав до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує зробити 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Нині в Україні це День пам'яті та примирення. У ВР проєкт закону буде ]]>розглянуто ]]>на найближчому пленарному засіданні.

Нагадаємо, в Україні 8 травня відзначають День пам'яті та примирення, а 9 травня - День перемоги над нацизмом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк