08.05.2023, 10:36

В Україну прибула перша партія ізраїльських радарів RADA ieMHR

радары RADA ieMHR

В Україну почали надходити радари для системи запобігання ракетному удару ieMHR, які виробляє ізраїльська компанія RADA Electronic Industries.

Загалом Україна має отримати партію з 16 радарів виробництва ізраїльської компанії RADA Electronic Industries. Три ізраїльські радари для запобігання ракетним атакам вже прибули до України. Про це повідомляє видання Israel Defense, передає Час Пік.

Радари RADA ieMHR будуть використовуватися для виявлення та попередження російських ракетних атак.

"Перший знімок ізраїльського радару, зроблені RADA  на території України. Зважаючи на все, це радари, призначені для системи "червоного кольору", яку Ізраїль зобов'язався встановити в Україні як гуманітарний крок. Захист від ракетних атак. Передача таких радарів вимагає схвалення Міноборони Ізраїлю", - пише видання.

Ізраїльський волонтер Натан Флаєр у своєму Twitter опублікував перші фото з радарами RADA ieMHR в Україні.

Довідка: Радарі ieMHR використовуються ізраїльською системою безпеки для ідентифікації та класифікації повітряних загроз. Унікальність цієї системи виявлення повітряних об’єктів полягає в компактності, здатності  здійснювати спостереження з кутовим оглядом у 360 градусів і у надзвичайній чутливості.

Радари ieMHR здатні виявляти як великі цілі на кшталт літаків чи ракет, так і безпілотники малого розміру. Малі дрони типу DJI Mavic такий радар "побачить" за 10 кілометрів, російський "Ланцет" за 45 кілометрів, гелікоптер – за 50 кілометрів.

Радари підключені до системи, яка попереджає людей, яким загрожує небезпека, про необхідність пройти в укриття. 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк