24.05.2023, 10:32

"Рамштайн-12": ключові питання порядку денного засідання Контактної групи з питань оборони України

"Рамштайн"

25 травня відбудеться чергова зустріч міністрів оборони країн-партнерів України у форматі "Рамштайн". Напередодні віртуальної зустрічі Контактної групи з питань оборони України міністри оборони України та США Олексій Рєзніков та Ллойд Остін провели телефонну розмову.

На наступному засіданні Контактної групи з питань оборони України, яку ще називають зустріччю у форматі "Рамштайн", обговорюватимуться постачання ЗСУ додаткових боєприпасів, зміцнення системи ППО та навчання українських льотчиків на F-16. Про це на брифінгу ]]>заявив ]]>представник Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер, повідомляє Час Пік.

За його словами, на майбутній зустрічі у форматі "Рамштайн" спочатку Україна надасть огляд поточної ситуації та розповість про свої "найнагальніші потреби".

Патрік Райдер висловив сподівання, що посилення протиповітряної оборони та забезпечення військових боєприпасами й надалі залишатимуться темою пріоритетних обговорень.

"Я очікую, що ППО залишатиметься однією з основних тем обговорення, а також розглядатиметься питання забезпечення боєприпасами, щоб гарантувати їхню ефективність на полі бою. Крім того, планується обговорити навчання пілотів на F-16", - сказав Райдер.

Майбутню зустріч "Рамштайн" обговорили 23 травня у телефонній розмові міністр оборони України Олексій Рєзніков та міністр оборони США Ллойд Остін.

У Міноборони США зазначили, що винищувачі F-16 не планують передати Збройним Силам України до майбутнього контрнаступу.

"Постачання F-16 для України належать до довгострокових домовленостей. Ці F-16 не будуть релевантними для майбутнього контрнаступу", – заявив Патрік Райдер, зазначивши, що українські пілоти проходитимуть навчання на винищувачах F-16 у Європі й воно розпочнеться у найближчі тижні чи місяці.

За його словами, передача літаків, навчання пілотів на них, а також розгортання інфраструктури та вирішення інших питань, пов'язаних із цим, є частиною довгострокових зобов'язань з боку Заходу.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк