01.06.2023, 22:28

У справі про закрите укриття у Києві правоохоронці затримали чотирьох осіб 

Оксана Мовчан | Всі новини автора
укриття

В рамках розслідування трагедії, в якій загинули люди, що не змогли потрапити до укриття, затримано чотирьох осіб. 

Про це повідомили у ]]>Київській міській прокуратурі]]>, передає Час Пік.

У межах розслідування трагічних наслідків через недопуск громадян до укриття правоохоронці затримали першого заступника голови Деснянської районної держадміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця.

"Трьом затриманим службовим особам готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, охоронцю - за ч. 3 ст. 135 КК України - залишення в небезпеці, яке призвело до смерті", - йдеться у повідомленні.

Раніше в межах слідства прокурори спільно з поліцією провели обшуки у двох Департаментах КМДА, приміщенні Деснянської РДА та у медзакладі, де під час повітряної тривоги громадянам не надали доступ до укриття.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Як повідомлялося раніше, проти ночі 1 червня під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинуло троє людей, серед яких - 9-річна дитина.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

Нагадаємо, для тих, хто не забезпечує вільний доступ до укриттів та наражає громадян на небезпеку, буде посилена кримінальна відповідальність. Уряд України ухвалив протокольне рішення про перевірку роботи всіх укриттів у країні, зокрема і в Києві.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Країна-агресорка заблокувала роботу зернової угоди: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк