04.06.2023, 14:22

Українцям роздають по 14 тисяч на оздоровлення дітей: як отримає допомогу від Кабміну

Віктор Білий | Всі новини автора

З 1 червня Кабінет Міністрів запустив програму монетизації дитячого оздоровлення. Гроші може отримати батько з дітьми з інвалідністю, або багатодітні сім'ї з певного переліку областей.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, передає Час Пік.

Так, уряд провів монетизацію послуги. Якщо раніше дітей безкоштовно відправляли до оздоровчих таборів, то зараз батькам дадуть на оздоровлення дитину 14 165 грн.

"Щоб отримати кошти, батькам (або особам, які його/її замінюють) достатньо листівки спеціальну картку до ПриватБанку, на яку буде зараховано 14 165 грн на кожну дитину", – йдеться у повідомленні.

Наразі батьки можуть самостійно перевірити себе у переліку отримувачів коштів, а також обрати та забронювати путівку. Перевірити перелік одержувачів можна ]]>тут]]>.

Згідно з повідомленням Мінсоцу, гроші можуть отримати сім'ї з дітьми, які мають соціальний статус, діти з інвалідністю або діти з багатодітних сімей віком від 7-18 років серед малозабезпечених, які проживають в одній з областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Київська.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк