06.06.2023, 22:43

Майбутнє Каховської ГЕС та фатальні наслідки: експерти зробили прогноз

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Каховська ГЕС

Сьогодні окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію, що стало однією з найбільших техногенних катастроф за останній час. Протягом двох днів рівень води буде найвищим, після чого почне знижуватись, а Каховське водосховище стане центром екологічних проблем протягом наступних десятиліть.

Про це ]]>розповів]]> старший науковий співробітник Херсонського державного аграрно-економічного університету Євген Коржов в коментарі РБК-Україна, передає Час Пік.

За його словами, максимальний рівень води буде сьогодні та завтра поблизу Нової Каховки, Козацького і селищ поруч. Після цього він поступово знизиться. Повідомляється, що затоплення може становити до трьох метрів.

Також він додав, що наврядчи Каховську ГЕС вдасться швидко відновити, на це потрібні величезні ресурси.

Військово-політичний експерт групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в коментарі для цього ж видання розповів, що окупанти самі ж ускладнили своє становище.

За його словами, окупанти знищили свою ж лінію оборони, наразі повністю затоплена перша. Крім того, вони ускладнили собі становище і в Криму:

"Туди піде набагато менше води. А коли їм доведеться тікати, то Крим - це місце, яке менш прилаштоване для того, аби обслуговувати таке велике угруповування, яке буде тікати з півдня на півострів", — пояснив експерт.

OSINT-дослідники InformNapalm ]]>прирівняли]]> наслідки руйнування ГЕС до наслідків використання тактичної ядерної зброї:

"Фактори такого руйнування фактично ідентичні ядерному вибуху окрім радіаційного забруднення", — йдеться у повідомленні.

Серед наслідків руйнування дослідники називають евакуацію населення, пошкодження об'єктів з отруйними речовинами, руйнування об'єктів водо- та електропостачання, погіршення продуктової, медичної логістики, забруднення частини акваторії Чорного моря тощо.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Наслідки підриву ГЕС: у новокаховському зоопарку загинули майже всі тварини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк