07.06.2023, 22:38

Загроза аварії на ЗАЕС: жителям Енергодара радять покинути місто

Альона Тихоненко | Всі новини автора
ЗАЕС

Ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю у будь-який момент, тому мешканцям Енергодара радять евакуюватись з міста.

Про це ]]>повідомив]]> перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк у коментарі проєкту Радіо Свобода, передає Час Пік.

За його словами, за рік окупації там нічого не змінилось, однак ситуація в будь-який момент може стати критичною. Тому він радить місцевим евакуюватися з Енергодара.

Також він зазначив, що ті, хто не мають змоги зробити це зараз, мають бути готовими до можливих непередбачуваних обставин:

"Якщо є транспорт, тримати його повністю заправленим з усіма тривожними валізами, зібрані документи, більш коштовні речі та на перший час засоби виживання. Тому що, якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони (окупанти – ред.) будуть зобов’язані та змушені дати «коридори» для виїзду населення з такої території", – сказав Самойдюк.

Раніше міський голова Енергодара у своєму Telegram повідомив, що пальне на енергодарських АЗС закінчились, майже немає можливості зняти гроші, тому що банкомати працюють з великими обмеженнями. Також, за його словами, у місті частково зник інтернет, а ціни на продукти та ліки різко піднялись.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Стріляють і не дозволяють рятуватися: На Херсонщині окупанти покинули людей напризволяще, є загиблі - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк