11.06.2023, 19:10

Росіяни атакували човен з цивільними на Херсонщині

Альона Тихоненко | Всі новини автора
евакуація Херсон

Російська армія обстріляла човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега Херсонської області. Є загиблі.

Про це ]]>повідомив]]> голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Час Пік.

За даними керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака окупанти відкрили вогонь по цивільних людях під час евакуації. Вони змогли дістатися до Херсону, після чого їх одразу доправили до місцевого медичного закладу.

Як повідомляє Прокудін, у результаті обстрілу постраждало 13 людей. Серед них троє загиблих місцевих. Десять людей отримали поранення, зокрема і двоє правоохоронців. 

За словами голови Херсонської ОВА, один з чоловіків загинув, захищаючи собою жінку:

"74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у Херсонській області російські військові перешкоджають евакуації місцевих. Навіть в окупованих населених пунктах забороняють евакуацію, блокують шляхи залишення міста та стріляють по човнах в той час, як люди на дахах благають про допомогу.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Продовжуємо працювати навіть через перепони": ДСНС України щодо ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк