23.07.2023, 08:11

Для повного розмінування території України знадобиться понад 750 років – WP

Для полного разминирования территории Украины понадобится более 750 лет – WP

Україна нині є найбільш замінованою країною у світі. На розмінування її території знадобляться мільярди доларів та десятки або навіть сотні років.

Російські окупанти забруднили територію України наземними мінами, бомбами, артилерійськими снарядами та іншими "смертоносними побічними продуктами війни", що не розірвалися. За площею заміновані території можна порівняти з Флоридою або Уругваєм. Про це ]]>пише ]]>The Washington Post, передає Час Пік.

У публікації йдеться, що забруднена територія України вражає своїми масштабами.

"Згідно з нещодавнім звітом словацького аналітичного центру GLOBSEC, приблизно 30% території України (понад 67 тис. кв. км) зазнало серйозного впливу боєприпасів і потребуватиме проведення трудомістких, дорогих і небезпечних операцій із розмінування", - йдеться у статті.

Посилаючись на дані GLOBSEC, видання зазначає, що "Україна стала найбільшою замінованою територією у світі, випередивши Афганістан і Сирію".

За оцінками деяких експертів, для гуманітарного очищення знадобиться 757 років. Рівно стільки часу знадобиться близько 500 командам розмінування, які беруть участь у нинішній операції.

"Кількість боєприпасів в Україні просто безпрецедентна за останні 30 років. Нічого подібного немає", – зазначив Грег Кроутер, директор програм Консультативної групи з розмінування британської благодійної організації.

За оцінками Світового банку, на процес розмінування коштує від 2 до 8 доларів за квадратний метр, і коштуватиме він 37,4 млрд доларів протягом наступних 10 років.

Для полного разминирования территории Украины понадобится более 750 лет – WP

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк