01.08.2023, 16:37

Словаччина передала Україні перші САУ Zuzana 2

Україні передали перші дві самохідні артилерійські установки Zuzana 2. На церемонії передачі гаубиць були присутні прем'єр-міністр Словаччини Людовіт Одор та міністр оборони Мартін Скленар. Їхнє виробництво профінансували три країни ЄС.

Про це повідомив прем'єр-міністра Словаччини Людовіта Одора в Twitter.

Вказано, що йдеться про передачу двох із 16 гаубиць загальною вартістю 90 млн євро, виробництво яких для ЗСУ спільно фінансують Данія, Норвегія та Німеччина.

"Захист України та здатність протистояти російській агресії на користь усіх нас. Світ, у якому не діють правила та не поважаються міжнародні правила, для нас неприйнятний. Наш обов'язок - допомагати тим, чим ми можемо", - написав Одор.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна домовилася зі Словаччиною про виробництво 16 самохідних гаубиць Zuzana 2. За його словами, було підписано відповідний контракт.

"Ми працюємо і заради інших спільних виробництв: виробництва снарядів, виробництва гармат", - заявив Зеленський.

Довідка: Zuzana 2 – самохідна артилерійська установка на колісному шасі 8x8. САУ оснащена 155-мм гаубицею, максимальна дальність стрілянини - 41 км. Може робити шість пострілів за хвилину. Башта САУ може здійснювати поворот на 360 градусів. Екіпаж установки залишає троє людей. Запас ходу машини – до 750 км.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: