28.08.2023, 16:02

"Змінять правила гри" у війні: Резніков розповів, коли Україна може почати використовувати винищувачі F-16

истребители F-16

Україна може почати використовувати F-16 навесні 2024 року, до цього часу пілоти, інженери та техніки пройдуть навчання та буде підготовлено інфраструктуру.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню Bill, передає Час Пік.

На його думку, винищувачі можуть "серйозно змінити правила гри" у протистоянні з окупантами.

"Ми маємо покласти край домінуванню Росії в небі, за межами поля бою. Літаки F-16 стануть частиною протиповітряної оборони. Ми можемо посилити наші можливості в небі для захисту повітряного простору", - зазначив Резніков.

Винищувачі посилять можливість ЗСУ захищати українські міста.

"Для нас це було б великим проривом. Дуже великим", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 20 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що Нідерланди планують передати Україні 42 винищувачі F-16. Також стало відомо про намір Данії передати ЗСУ 19 літаків. Перші шість винищувачів F-16 Данія планує передати до кінця року, а ще 19 літаків – протягом кількох років.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: ЗСУ продовжують розширювати прорив російських оборонних споруд на півдні України - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк