09.09.2023, 16:01

В Україні очікуються перші заморозки: в яких областях похолодає

Віктор Білий | Всі новини автора

10 вересня в Україні прогнозуються перші заморозки. Температура повітря знизиться до -3°C.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає Час Пік із посиланням на meteoprog.

За його словами, погода найближчими днями буде сформована під впливом антициклону Patricia, який прийде із північної Європи. Україну накриє арктичне повітря. Вночі у всіх регіонах, окрім півдня, температура повітря опуститься нижче +10°C. Найхолодніше буде на території Чернігівської, Київської та Житомирської областей.

"У Чернігівській, Київській та Житомирській областях 10 вересня можливі перші заморозки на поверхні ґрунту, особливо у низинах, балках, ярах, уздовж річок та по берегах невеликих водойм", - попереджає синоптик.

У західних регіонах малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер вночі мінлива хмарність, удень південно-східний, 3–8 м/с. Температура повітря вночі буде +3…+8°C, на Прикарпатті та Закарпатті +7…+12°C. Вдень повітря прогріється до +22…+27°C.

У північних областях сонячна та суха погода. Температура повітря вночі опуститься до +2...+7°C, у Чернігівській та Київській областях на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки до -3°C. Вдень максимальна температура у регіоні буде +18…+23°C.

У центральних областях без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +3…+8°C, удень повітря прогріється до +18…+23°C.

У південних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +5…+10°C, у Криму та Одеській області до +13°C. Денна температура повітря 19...+24°C.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі буде +4…+9°C, удень +17…+22°C.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Синоптик відповіла, коли очікують перші осінні дощі в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: