25.09.2023, 11:50

"Слід виявити терпіння": в ISW назвали фактори для оперативного успіху ЗСУ та дали прогноз щодо ситуації на фронті

война в украине

У ЗСУ є перспективи досягти значного оперативного успіху на південній лінії фронту, але для цього мають бути дотримані три ключові умови.

Аналіз станом на 24 вересня оприлюднили експерти ]]>Інституту дослідження війни (ISW)]]>, передає Час Пік.

На думку експертів ISW, значний успіх української армії буде вірогіднішим, якщо:

  • російські сили не мають необхідних резервів та бойової могутності для підтримки оборони у західній частині Запорізької області;
  • українські сили зберігають достатню бойову міць, щоб продовжувати наступ після виснаження бойової могутності РФ;
  • російські оборонні позиції за нинішнім районом бойових дій не так сильно заміновані та добре підготовлені, як укріплення, що прорвали українські війська.

В ISW продовжують вважати, що ЗС РФ не мають достатніх сил, розгорнутих у західній Запорізькій області, щоб повністю укомплектувати їхню ешелоновану оборону. Тому ЗСУ повинні мати можливість діяти через російські польові зміцнення в нинішній їхній конфігурації швидше.

"Залишається незрозумілим, чи є в українських сил достатньо резервних сил та бойової могутності, щоб продовжувати проводити наступальні операції на півдні доти, доки російська оборона не буде прорвана, щоб ефективно використати оперативний прорив. Також залишається незрозумілим, наскільки заміновані та добре підготовлені російські позиції на південь від поточного району бойових дій", - стверджують експерти.

Також в ISW стверджують, що давати будь-які прогнози зараз складно, адже український контрнаступ перебуває в надзвичайно динамічній фазі.

"Спостерігачам слід виявити терпіння до плану української кампанії та очікувати, що контрнаступ України продовжиться до зими 2023 року і до весни 2024 року. Україні не обов'язково здійснювати раптове та різке глибоке проникнення, щоб досягти успіху", - вважають в ISW.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Звільнення Криму у 2023 році - відбудеться чи ні?: Прогноз таролога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: