18.10.2023, 13:58

В Україні прийняли на озброєння танки Leopard трьох модифікацій: деталі

танк

Міністерство оборони України прийняло на озброєння для ЗСУ танки іноземного виробництва Leopard трьох модифікацій. Мова йде про "Леопарди" 2А6, 2А5 і 1А5".

Про це повідомляє ]]>Міноборони України]]>, передає Час Пік.

Накази про ухвалення цих танків на озброєння українських Збройних сил підписав міністр оборони Рустем Умєров.

Танки Leopard 2А6, Leopard 2А5 та Leopard 1А5 були отримані Україною від західних партнерів у рамках військової та оборонної допомоги.

У Міноборони зазначили, що "Леопарди" ефективно зарекомендували себе у боях.

"Тим, що міністерство приймає ці танки на озброєння, ми декларуємо на довгострокову перспективу намір мати сучасну та високотехнологічну зброю", - йдеться у заяві оборонного відомства.

Також у Міноборони звернули увагу, що танки "Leopard" модифікацій 2А6, 2А5 та 1А5 призначені для прориву укріплених позицій противника, знищення вогневих точок, техніки та живої сили ворога, швидкої організації оборонних рубежів.

Що відомо про танки Leopard 2А6, 2А5 і 1А5:

  • модифікація Leopard 1A5 є добре оснащеною останньою серійною моделлю. Конструкція була змінена для більш ефективного протистояння радянським танкам Т-64Б, Т-72Б, Т-72М1 та Т-80. Танк отримав систему управління вогнем Krupp-Atlas Electronik (KAE) EMES 18 з тепловізором Carl Zeiss (схожу на EMES 15 у Leopard 2). Замість стетоскопа з'явився лазерний далекомір;
  • модель Leopard 2А5 оснащена клиноподібною рознесеною бронею, міцнішою лобовою бронею, протиосколковими вкладками оббивки інтер'єру. Приціл командира було перенесено та отримав незалежний тепловізійний канал, приціл також навідника було перенесено на дах вежі. башта повністю електрично керована, покращена гальмівна система гармати L/55;
  • танк "Леопард" модифікації 2А6 спочатку отримав 120 мм гармату L/55, що додається більш ранні покоління. Також отримав безліч різних покращень та різновидів, що дозволяють виділити його в окреме сімейство.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Побоюється ATACMS": Як російське командування реагує на удари з боку України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк