02.01.2024, 11:58

Масований удар по Україні: триває ліквідація наслідків, кількість жертв та постраждалих зросла

Массированный удар по Украине

У ніч проти 2 січня армія РФ здійснила масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів. Атаковано об'єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об'єкти. Триває ліквідація наслідків.

Залучено всі необхідні служби. Залучено понад 500 рятувальників ДСНС, комунальні служби, енергетики, поліцейські. Відомо про 92 поранених, усім надається допомога. Чотири людини загинуло. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, передає Час Пік.

Усі дані про постраждалих можуть оперативно змінюватись.

"Уже третю добу наші воїни ППО роблять неймовірну роботу. Із 31 грудня російські нелюди застосували вже близько 170 "шахедів" і десятки ракет різних типів. Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах. Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не «петріоти» та інші захисні системи.

Цьогоріч продовжимо роботу з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне. Держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить", - написав Зеленський у Facebook.

У ніч на 2 січня 2024 року російські окупанти атакували Україну 35 ударними БпЛА типу "Shahed-136/131" з мису Чауда - Крим та району Приморсько-Охтарськ - РФ.

Як повідомляють Повітряні Сили України, всі ворожі ударні БПЛА знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України.

Після нічної атаки російські війська здійснили масований удар по Україні, випустивши "Кинджали" та ракети з Ту-95 ТС. Основний удар припав на Київ та Харків.

За даними начальника КДВА Сергія Попка, попередньо знищено понад 60 крилатих ракет Х-101/Х555Х-55 та понад 10 Х-47М2 "Кинжал", які атакували Київ.

Внаслідок масованої ракетної атаки в Києві постраждало шість районів - Оболонський, Печерський, Подільський, Солом'янський, Святошинський та Деснянський. Зафіксовано руйнування житлової забудови та пошкодження інфраструктури. Рятувальники гасили загоряння у багатоповерхових житлових будинках та проводили евакуацію людей.

Внаслідок масованої ракетної атаки є пошкодження в мережах "Укренерго" та обленерго у Києві та області. Як повідомляє прес-служба компанії, знеструмлено понад 250 тисяч споживачів.

У Харкові внаслідок масованої ракетної атаки сталося 3 пожежі, численні руйнування цивільної інфраструктури. Горіло складське приміщення, кіоск, речі у підвалі одного з житлових будинків, легкові автомобілі та газ, що виходив із пошкодженої газової труби.

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, в результаті терористичної атаки росіян по житлових будинках, загинула одна людина й 45 поранених, з яких п'ятеро дітей віком від 6 до 13 років.

Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

За інформацією ПС ЗСУ, російські війська застосували стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. 16 літаків запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Також було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал" з винищувачів МіГ-31К.

З моря противник атакував трьома крилатими ракетами "Калібр", а з півночі - 12 ракетами, що летіли балістичною траєкторією типу "Іскандер-М/С-300/С-400". З літаків тактичної авіації Су-35 було випущено чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П.

За попередніми результатами, російські окупанти застосували 99 засобів повітряного нападу: ракети різних типів.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі:

  • 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал";
  • 59 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 3 крилатих ракети "Калібр".

Массированный удар по Украине Массированный удар по Украине

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк