03.01.2024, 17:19

В Україну йдуть 20-градусні морози: коли чекати відчутного похолодання

Віктор Білий | Всі новини автора

В Україну прямує холодне повітря з Арктики. У деяких регіонах дощі та "плюсова" температура вже цього тижня зміняться снігом та ожеледицею на дорогах.

За прогнозами метеорологів, на початку січня 2024 року очікуються морози до -20 градусів, передає Час Пік.

Згідно з даними синоптиків, з 3 по 6 січня північні регіони України, схід та частина центру (Полтавська та Дніпропетровська області) будуть під впливом арктичних повітряних мас. Прогнози на 4 січня вказують на можливі температури у нічний час -10...-15 градусів, з додатковим зниженням на 2-3 градуси при проясненнях.

Південні та західні області країни, навпаки, уникнуть морозів і залишаться відносно теплими, навіть вищими за нуль. У Києві очікується типова зимова погода з морозами та періодичним снігопадом, що спричинить утворення ожеледиці на дорогах.

Як повідомила Наталія Голеня, заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру, 6-7-8 січня у північних, центральних та східних регіонах України буде найхолодніше: вночі -10...-15, на північному сході місцями й до 18-20 градусів морозу.

У західних та північних областях будуть снігопади, хуртовини. На південь і схід України будуть з опадами переважно у вигляді дощу. Центр - це дощ і мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Потім цей циклон переміститься на схід, а з півночі знову може зайти холодне повітря, тому 9-10 січня морози посиляться і будуть не тільки на півночі й заході, але і в центральних і навіть південних і східних областях.

Втім, період похолодання завершиться 10 січня, і до середини місяця прийде ослаблення морозів до 0…-5 градусів у північних областях і навіть відлига – в південних.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: