21.01.2024, 10:30

"Кабмін дозволив": в Україні готуються відключати світло за борги

отключение света

В Україні деяких боржників відключатимуть від електрики. Зокрема, відключення відбудуться у столиці та Дніпропетровській області.

Керівник компанії YASNO Сергій Коваленко у ]]>Facebook]]> роз'яснив, як здійснюватиметься відключення боржників, передає Час Пік.

За словами Коваленка, YASNO не відключатиме всю Україну, оскільки працює тільки в Києві та Дніпропетровській області.

"Кабмін дозволив відключати. Повірте, у нас є кейси, коли в людини кілька квартир і по одній з них - багатотисячний борг, незважаючи на війну. Цілком не розумію, чому пенсіонери можуть платити, а вони - ні", - пише керівник YASNO.

Він уточнює, що відключатимуть не всіх поспіль. У компанії є чіткі критерії і за сумою, і за "віком" заборгованості. Наразі у Київській та Дніпропетровській областях претендентів на відключення понад 70 тисяч - їх загальний борг становить понад 600 млн грн.

"Це не буде раптово. Ми щомісяця сповіщаємо клієнтів про стан рахунку, всі знають, чи є у них борг чи ні. Коли ми подаватимемо на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за 5 днів - повідомлення від ОСР. Якщо ви не живете у квартирі - уточніть свої показання, передавайте їх коректно та щомісяця, тоді боргу не буде. Для тих, кому сплачувати складно, держава розробила субсидії. Зараз їх можна оформити за спрощеною процедурою", - стверджує Коваленко.

Він також закликав споживачів сплачувати вчасно та не накопичувати борги, оскільки атаки на енергетичну інфраструктуру з боку РФ продовжуються, особливо на сході. Ремонти та масштабні відновлення - українська реальність надовго.

Читайте також: У Лисичанську та Сєвєродонецьку так їли? Як приготувати відому страву Луганщини із "секретним" інгредієнтом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк