30.01.2024, 09:24

Оборонні відомства України та Бельгії підписали меморандум про спільне виробництво озброєння

украина и бельгия

Україна та Бельгія планують розпочати спільне виробництво окремих видів озброєння. Було підписано відповідний меморандум.

Про це заявив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, передає Час Пік з посиланням на пресслужбу ]]>Міноборони]]>.

За словами Гаврилюка, Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали меморандум про взаєморозуміння з міністерством оборони Бельгії. Це надасть поштовх двостороннім відносинам, зокрема у сфері оборонного виробництва.

"Це дуже важливо у контексті питання розвитку вітчизняного ОПК, створення спільних підприємств із партнерами, локалізації оборонного виробництва в Україні. Це один з наших пріоритетів", - зазначив Гаврилюк.

У меморандумі містяться наміри впроваджувати спільні проєкти, спрямовані на зростання потенціалу та обсягу виробництва української оборонної промисловості. Зокрема, йдеться про плани виробництва озброєння, організацію ремонту та підготовку фахівців.

"Україна дуже зацікавлена у створенні спільних підприємств, які функціонуватимуть за міжнародними стандартами. Впевнений у нашій подальшій плідній та взаємовигідній співпраці", - додав Гаврилюк.

Читайте також: В Україну прибули генеральні інспектори зі США для звіту про військову допомогу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк