08.02.2024, 18:39

Зеленський зустрівся із головнокомандувачем ЗСУ Залужним: це відставка?

Віктор Білий | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний одночасно повідомили про спільну зустріч та заявили, що обговорювали зміни у керівництві ЗСУ.

Зеленський у Фейсбуці написав, що "зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України", передає Час Пік.

"Обговорили, якого оновлення потребують Збройні сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних сил України", - написав президент.

Зеленський зазначив, що зараз настав час "для такого оновлення".

Також повідомляється, що він запропонував Залужному і надалі "бути в команді".

Валерій Залужний у Фейсбуці подякував усім, хто поруч: "команді Генерального штабу, Міністерства оборони, президента України".

"У перші найскладніші дні великої війни ми вистояли проти підлого і сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому всі повинні змінитися й адаптуватися до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом. Щойно ми зустрілися з верховним головнокомандувачем. Важлива і серйозна розмова. Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії", - написав він.

Наразі указу Зеленського щодо кадрових рішень у керівництві ЗСУ на сайті президента немає.

Проте відставку Валерія Залужного підтвердив міністр оборони України Рустем Умєров.

Читайте також: Хто зацікавлений у "звільненні" Залужного? – думка військово-політичного оглядача групи "ІС"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк