09.02.2024, 17:25

Українських полонених не було на борту Іл-76, але чи живі вони - невідомо, - Данілов

Поки що неможливо підтвердити, що російський літак Іл-76, який впав у Бєлгородській області, збила Україна. Але достеменно відомо, що на ньому не було українських полонених.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Бабелі", передає Час Пік.

Водночас за його словами, Україна не має достатньо інформації, чи живі зараз полонені, яких мали обміняти в день падіння літака.

"Чи були там наші бранці, я вам точно можу сказати - ні. Говорю це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерана, і на основі того, що відбувалося далі. Якби це сталося, то кількість біологічного матеріалу, то, що називається, скажімо так, загиблі, було б у значній кількості", – заявив Данілов.

Він переконаний, що, якби на борту літака справді знаходилися наші полонені, росіяни обов'язково скористалися б ситуацією і всі зняли б для телекартинки.

"Такого там не було, у них була заготовлена вся ця історія. І тому давайте дочекаємося, потрібно просто почекати. Якби це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так кричав, і вони б усе це показували. Їм нема чого показати, тому що якби це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка", – наголосив Данілов і додав, що у сучасному світі нічого приховати неможливо.

Нагадаємо, що 24 січня поточного року стало відомо про падіння російського Іл-76 у Бєлгородській області. Росіяни звинуватили в атаці Україну, заявивши, що літак перевозив військовополонених.

Згодом українська розвідка підтвердила, що цього дня було заплановано проведення обміну полоненими. Втім, вони не мають достатньо доказів про перебування на літаку українських полонених.

Читайте також: Ще 100 українських захисників повернулися з російського полону: кого повернули

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк