23.05.2024, 22:01

​​​​​​​Існують 4 поважні причини для неявки до військкомату після вручення повістки

Оксана Мовчан | Всі новини автора
іваапр

Причина неприбуття має бути документально підтверджена протягом трьох діб.

Хто з військовозобов'язаних українців може законно не явитися до ТЦК за повісткою та за яких причин, згідно з документом, передає Час Пік.

Відповіді на ці питання варто шукати у ст. 22 Закону України ]]>"Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"]]>, до якої були внесені певні зміни. Вони набули чинності з 18 травня 2024 року. 

Поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, які підтверджені документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій (державної та комунальної форми власності), визнаються:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

У разі неприбуття у строк, визначений у повістці, громадянин зобов’язаний повідомити про причини неявки шляхом безпосереднього звернення до зазначеного у повістці ТЦК та СП (відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ) або в будь-який інший спосіб з подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує 7 календарних днів.

Повідомити зобов’язаний у найкоротший строк, але не пізніше ніж протягом трьох днів від визначених у повістці дати й часу прибуття до ТЦК та СП (відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ).

Читайте також:

В Україні скоротили термін дії висновку ВВК для військовозобов'язаних

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк