26.06.2024, 12:03

В Україні 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора

В Украине 26 июня отмечают День крымскотатарского флага

26 червня в Україні відзначають День кримськотатарського прапора – символу незламності та єдності, боротьби за свободу та право на самовизначення.

Біля будівлі Київської міської держадміністрації вранці 26 червня відбулася церемонія урочистого підняття кримськотатарського національного прапора за участю керівництва та депутатів Київської міськради, членів Меджлісу кримськотатарського народу, представників громадськості. У церемонії, зокрема, брав участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє Час Пік.

Перший Курултай кримськотатарського народу затвердив цей прапор як національний у 1917 році. День кримськотатарського прапора відзначають з 2010 року. Традиція, що зародилася на півострові, сьогодні існує й на материковій частині України. У самому Криму після 2014 року прапор став символом спротиву кримських татар російській агресії та способом вираження ідентичності. Золота тамга на полі небесного кольору є символом національного відродження кримських татар.

"26 червня - особливий день для кожного кримського татарина та всіх, хто підтримує боротьбу за свободу та справедливість. Сьогодні ми відзначаємо День прапора кримськотатарського народу.

Цей символ єднає всіх кримських татар, де б вони не знаходились, нагадуючи про багатовікову історію, культуру та традиції. Кримськотатарський прапор - це не лише символ національної ідентичності, але й символ боротьби за права і свободи, символ надії на повернення на рідну землю", - ]]>написав ]]>міністр оборони України Рустем Умеров у Facebook.

Читайте також:

Проблеми з водопостачанням у Переяславі: які шляхи вирішення

Як вибрати колір міжкімнатних дверей? 5 золотих правил

Які сухі будівельні суміші вибрати: практичні поради із вибору

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк