12.07.2024, 09:57

Над Україною вночі ППО збила 5 крилатих ракет та 11 БПЛА

Иллюстративное фото / Открытый источник

Ввечері 11 липня та в ніч проти 12 липня російські окупаційні війська запускали по території України кілька груп ударних безпілотників, а також піднімали в небо бомбардувальник Ту22М3 та винищувач МіГ-31К. Командувач ЗС ЗСУ розповів про деталі нічної атаки.

Російські війська ввечері 11 липня та вночі 12 липня атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 та безпілотниками "Shahed". Головною метою РФ було місто Старокостянтинів у Хмельницькій області. Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук, передає Час Пік.

Російські окупанти атакували з літаків стратегічної авіації 5-ма крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 (пуски з Саратовської обл.), а протягом ночі – 19-ма ударними БпЛА типу "Shahed-131/136" та безпілотниками невстановленого типу з районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. РФ.

За словами Олещука, внаслідок протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряною обороною збито 11 "шахедів" та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

"Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони, ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждалих та руйнувань не надходила", - повідомив Олещук.

ВС ВСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: