13.07.2024, 07:44

Коли ЗСУ можуть піти у масштабний контрнаступ - прогноз ISW

всу

Протягом наступних місяців і до 2025 року ЗСУ не зможуть провести широкомасштабну контрнаступну операцію, обмежуючись оборонними зусиллями.

Такий прогноз дають аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у ]]>звіті]]> від 12 липня, повідомляє Час Пік.

В ISW вважають, що українська армія вже намагається перехопити тактичну ініціативу, проводячи обмежені контратаки на окремих ділянках фронту. ЗСУ можуть бути здатні проводити обмежені контрнаступальні операції, навіть перебуваючи в обороні, залежно від надходження допомоги Заходу.

Аналітики також посилаються на публікацію The New York Times від 11 липня, в якій високопосадовець НАТО заявив, що перш ніж проводити контрнаступальні операції, Україні доведеться дочекатися більшої західної допомоги у сфері безпеки та розгорнути більше своїх сил на фронті. На думку урядовця, Україна, ймовірно, не зможе провести такі операції до 2025 року.

Високопосадовець оборонного відомства США заявив, що українські війська залишатимуться в обороні протягом наступних шести місяців, - орієнтовно до січня 2025 року, - і що російським військам навряд чи вдасться за цей час досягти значних успіхів.

"ISW продовжує оцінювати, що російські війська поки що навряд чи зможуть досягти оперативно значущих успіхів в Україні, а сформульована президентом Росії Володимиром Путіним теорія перемоги, має на меті послідовне поступове повзуче просування російських військ, а не швидке оперативно значуще маневрування", - йдеться у звіті.

Читайте також: Сейм Польщі визнав геноцидом депортацію кримських татар у 1944 році

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк