20.07.2024, 15:18

У двох областях знайшли порушення: в Україні перевіряють справедливість графіків відключення світла

отключение света

Держенергонагляд здійснює перевірки застосування операторами системи розподілу графіків погодинних відключень і справедливого розподілу електроенергії у 6 областях. У двох областях було виявлено порушення.

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба відомства, передає Час Пік.

Наразі вже пройшли перевірки у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. У Дніпропетровській та Житомирській областях було виявлено найбільшу кількість порушень, а працівники АТ "Житомиробенерго" намагалися створити перешкоди інспекторам під час перевірки.

"У Дніпропетровській області збільшено у кілька разів терміни застосування графіків погодинних відключень і кількість черг, що застосовуються не за розробленим планом. Заживлення деяких споживачів може відбуватися пізніше встановленого ГПВ терміну, тому знеструмлення триває понад 7 годин. У містах Дніпро, Кам'янське та Кривий Ріг, затверджені графіки погодинного відключення виконуються не в повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у регіоні велика кількість споживачів віднесена до критичної інфраструктури. Через це в інших відключення дуже довгі.

На Житомирщині зафіксовано випадки невиконання команд диспетчера "Укренерго" щодо запровадження графіків відключень світла. На підстанціях систематично не повністю відключали усі черги за графіками.

"До оперативних журналів чергових підстанцій вносяться дані, що не відповідають дійсності. Також на офіційному сайті ОСР постійно наводиться недостовірна інформація щодо періодичності та тривалості застосування кожної черги ГПВ, строки перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам та вулицям. В цілому це призводило до систематичної неучасті обласного центру та інших міст області у застосуванні ГПВ, порушуючи принцип справедливості розподілу електроенергії між регіонами України", - зазначають у Держенергонагляді.

На виправлення порушень у Дніпропетровської та Житомирської області дано тиждень. Після цього буде ще одна перевірка. Якщо порушення усунуті не будуть - почнуть застосовувати штрафні санкції до обленерго.

Читайте також: Гроші змусять повернути: чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного можуть потрапити під суд

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк