23.07.2024, 09:28

На Землю насувається магнітна буря рівня G2: коли чекати пік

На Землю надвигается магнитная буря

Спалах на Сонці призведе до магнітної бурі, яку прогнозують на 24 липня. Як зазначають вчені, метеозалежні люди можуть зазнати різкого погіршення самопочуття.

Вчені з лабораторії сонячної активності ІКІ та ІСЕФ повідомили, що хвилювання земного поля розпочнуться в районі полудня 24 липня (за сахалінським часом), активність збережеться до ночі. У цей час слід зберегти своє здоров'я, знизити активність та намагатися проводити на сонці менше часу, передає Час Пік.

Пік магнітної бурі припаде приблизно на 18:00, тоді сила магнітної бурі досягне рівня G2 (середній рівень). До 22:00 потужність зменшиться до рівня G1. Вже у четвер магнітосфера Землі, за прогнозами вчених, знову заспокоїться.

магнитная буря

магнитная буря

Сильні магнітні бурі здатні вліяти на самопочуття людей. У метеозалежних виникає головний біль, мігрень, слабкість, втома, проблеми зі сном, запаморочення, проблеми з серцево-судинною системою. Спостерігаються перепади настрою, підвищена дратівливість, загострення хронічних захворювань.

Метеозалежним людям лікарі радять у такі дні повноцінно висипатися, виключити жирні, солодкі та гострі страви, пити достатньо негазованої води, не зловживати кавою, енергетиками, алкоголем та сигаретами, знизити фізичне та психоемоційне навантаження.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк